top of page

איך משיגים את המטרות שלנו באמצעות 5 עקרונות בסיסיים?

ניהול כלכלת משפחה הוא תהליך המתמשך לאורך כל חיינו, שמתחיל עם קבלת דמי הכיס הראשונים. איך ננהל נכון את כלכלת המשפחה? ניישם את חמשת העקרונות הבאים:


עקרון # 1

2 = 1 + 1

נשמע קצת, תסלחו לי, דבילי, אבל הכוונה היא שגובה ההוצאה החודשית שלנו נקבע לפי ההכנסה. אי אפשר להוציא יותר ממה שנכנס!

לצערנו ישראל היא מדינה יקרה מאוד, ובמקרים רבים אנחנו נדרשים להוציא מכיסנו כסף רב לצורך השלמת שירותים דיי בסיסיים, כמו הצורך להחזיק רכב מכיוון שהתחבורה הציבורית לא מסודרת.

בשורה התחתונה - לא ניתן לאורך זמן לחיות בגירעון בתקציב המשפחתי. בשלב מסוים כדור השלג יתפוס תאוצה כזו שכבר לא נוכל לעצור אותו וכל העסק יקרוס.


עקרון # 2

פשטות

אנחנו צריכים לארגן את ניהול כלכלת המשפחה שלנו בצורה הפשוטה והנוחה לנו ביותר - קלסרים, תיקיות במחשב, אפליקציות ייעודיות, קבוצות וואטסאפ ועוד שיטות רבות ושונות לניהול כלכלת המשפחה. כל אחד.ת והשיטה שנוחה לו.ה -העיקר שיהיה לנו נוח להתמיד באופן שוטף.

ניהול מסורבל מדי לא יחזיק מעמד, מהר מאוד נמצא את עצמנו משועבדים לו ולבסוף נוותר על הניהול.


עקרון # 3

ידע הוא כוח

אני יודע, זאת קלישאה שחוקה, אבל יש סיבה למה קלישאות הפכו לכאלה.

חשוב ללמוד ולהבין - מה קורה בחשבון הבנק וכרטיסי האשראי, מה קורה במשכנתא שלנו, במה מושקעים החסכונות שלנו, את תחום הביטוח והפנסיה שלנו.

לא צריך להיות סוכן ביטוח, יועץ השקעות או יועץ משכנתאות, אבל ידע והבנה בסיסית ישרתו אותנו ויכולים לחסוך לנו כאבי ראש רבים וכסף רב.


עקרון # 4

השלם גדול מסך חלקיו

כלכלת המשפחה מורכבת מהרבה גורמים – ביטוחים, השקעות, נכסים, הלוואות, תכנון עתידי, בלת"מים, ועוד. אנחנו חייבים לנהל את כולם מצד אחד, ומצד שני לשמור על עקרון מס' 2 – הפשטות.

כל גורם משפיע על האחרים ולכן לא ניתן להתייחס לחלק אחד בלבד תוך התעלמות מאחרים.

את ניהול התקציב השוטף שלנו אנחנו צריכים לעשות תוך התחשבות בטווח הארוך.

לא ניתן לחסוך מדי חודש כסף לטובת חופשה, וכשנגיע לחופשה המיוחלת נגלה שהמינוס שצברנו גבוה יותר מהחיסכון שנצבר.


עקרון # 5

כלכלת המשפחה מנוהלת מתוך רגש

כולנו היינו רוצים לנהל את חיינו על סמך נתונים ועובדות. לצערנו, או לשמחתנו, אנחנו (עדיין) אנושיים והרגש הוא שמוביל אותנו. קנאה באחר שיש לו יותר, רצון לגור ליד המשפחה/חברים, סמלי סטטוס למיניהם (מישהו אמר רולקס?).

כך, לכל משפחה סולם העדיפויות משלה. משפחה אחת תעדיף טיול בחו"ל, ואחרת תעדיף חוג נוסף לילדים. סדר העדיפויות משתנה ממשפחה למשפחה והוא חלק חשוב מאוד בבניית התקציב המשפחתי וחייבים להתייחס אליו.



Kommentare


bottom of page