top of page
לוגו חשבון בפלוס המילה חשבון והאות ו' במילה בפלוס בצבע כחול והיתר בצבע ירקרק

מיחזור
משכנתא

הידעתם❓משכנתא היא לא חתונה קתולית!
היא גם לא פריט אספנים עתיק ששוכב בעליית הגג ומחכה להתגלות. את המשכנתא צריך לבדוק מדי פעם ולראות האם היא עדיין מתאימה לצרכינו וליכולותינו.
לפני שאפרט את עקרונות מיחזור המשכנתא, אתחיל בסיפור אישי קצר. לפני מס' חודשים פנו אלי זוג לקוחות לבחינת כדאיות מיחזור המשכנתא שלהם. בדקתי וראיתי שאפשר לחסוך בערך 300 א' ₪ בתשלומי הריבית וההצמדה על המשכנתא שלהם, ואפילו להשיג החזרים חודשיים יציבים יותר ופחות חשופים לשינויים. הלקוחות מיד זעמו על היועצת שלקחו לפני כשלוש שנים וחשבו שהיא עשתה עבודה לא טובה. עצבים זה לא טוב לבריאות ולעור הפנים, אז בדקנו את המשכנתא המקורית שהיועצת בנתה ביחס לתנאי המשק והיכולות של הזוג באותה תקופה. אז נכון, אני הייתי מתכנן את המשכנתא מעט שונה, אבל הראיתי להם כי גם היועצת הקודמת עשתה עבודה טובה. אז איך יכול להיות שבכל זאת יש מקום לחיסכון כל כך משמעותי? פשוט מאוד, שינויים שחלו במהלך התקופה בשוק ובמאפיינים של הזוג, הם אלו שסייעו בחסכון הרב.
מתי לבדוק? כשחל שינוי כלשהו. השינוי יכול להיות כללי, למשל: שינויי ריביות, שינויים ברגולציה ע"י בנק ישראל ועליית מחירי הדירות. השינוי יכול להיות אישי, כמו התרחבות המשפחה, שינויי שכר ועוד. כל שינוי כזה מצריך בחינה של המשכנתא הקיימת ובדיקת כדאיות מיחזור. ובכל מקרה, כדאי לבדוק את המשכנתא אחת לשנתיים, גם אם לא ראינו שינויים.
איך בודקים? הצעד הראשון הוא לפנות לבנק ולבקש ממנו "דו"ח יתרות לסילוק" – זהו הדו"ח שמראה את כל תנאי המשכנתא נכון ליום הוצאת הדו"ח ומספק מידע בנוגע לפירעון המשכנתא.
עם הדו"ח הזה אתם פונים ליועץ המשכנתאות (היי, זה אני 🙋🏼) לניתוח ובחינת כדאיות למיחזור. במידה וקיימת כדאיות מתחילים בהכנת התיק למיחזור. השלב הראשון הוא כמובן בירור איתכם לגבי היכולות שלכם ובנית תמהיל מתאים למיחזור המשכנתא. השלב הבא יהיה הכנת התיק והגשתו לבנקים השונים לצורך קבלת תנאי משכנתא משופרים.
אז אם אתם בעלי משכנתא, טוב שאתם כאן❗ הוציאו עוד היום "דו"ח יתרות לסילוק" מהבנק ושלחו אלי, בדיקת כדאיות ראשונית ללא עלות!

bottom of page